Skip to main content

De Dode Hoek, leergang voor stervelingen

Waarom praten we als stervelingen eigenlijk niet makkelijk over de dood? Wat als we tools en talen krijgen om daarover te delen en te praten. Zodat we met elkaar in gesprek kunnen gaan over hoe we maatschappelijk én persoonlijk met de dood omgaan.

Met een klein groepje mensen, gaan we geen onderwerp over de dood uit de weg. In deze 6-delige leergang, met elke avond een professional die vertelt vanuit eigen expertise, hebben we het over euthanasie, het hiernamaals, jouw uitvaart of jouw nalatenschap. Door verrassende opdrachten, moderne rituelen en volop ruimte voor gesprek word je uitgenodigd na te denken over wat en wie voor jouw van belang is in het hier en nu.

Waarom doen we dit?

Door de dood te negeren doen we het leven tekort. Want, wanneer je vooruitkijkt op je dood, word je gedwongen om te kijken naar de betekenis en zin van heden en verleden. Is het tot nu toe de moeite waard om te leven? Geef je jouw tijd en aandacht aan de mensen die voor jou écht van betekenis zijn? En hoe kleurt jouw idee over het wel/niet bestaan van een hiernamaals dit?