Skip to main content

Voor wie?

Je komt bij Zinnig Noord een bonte mix van mensen tegen: nuchtere agnosten, (ex-)christenen en yoga-liefhebbers; zoekers en vinders; hoofd-mensen, hart-mensen en ziel-mensen. Mensen uit Noord en uit de rest van Amsterdam. Samen vormen we een open community, verbonden door de zoektocht naar diepgang en verbinding, creativiteit en spiritualiteit.

"Happiness only real when shared."

De community bestaat uit een aantal actieve communityleden die bijdragen in de meedenk en doeteams. Leer ze alvast een beetje kennen:

Wie zijn we

Jacquelien geeft als projectleider, programmamaker en communitybuilder vorm aan Zinnig Noord. De community bestaat uit een aantal actieve communityleden die bijdragen in de meedenk en doeteams. Leer ze alvast een beetje kennen:

Juliejet (28); ik ben net zoveel levensgenieter als overpeinzer. Ik hou van betekenis geven aan dagelijkse dingen! Ik leef samen met Niek, Joël (5) en Veertje (bijna 1).

Binnen de community ben ik vooral meedenker/brainstormer voor de ZIN avonden en de vieringen, en ben ik de huisfotograaf geworden.

Ik kom naar Zinnig Noord omdat ik me heel gewenst en geliefd voel bij de groep, ik alles hardop kan zeggen wat ik denk, en de avond mijn week of dag altijd een stukje meer betekenis geeft.

Eva; Mijn mooiste ervaring bij Zinnig Noord is dat er bij ZN elke keer een open mix van mensen bij elkaar komt. Mensen die je anders voorbij was gelopen op straat, maar waarmee je nu écht in gesprek gaat. Voorbij de waan van de dag.

Ben ik een prater of een doener? Sinds we een kindje hebben gekregen is ons leven flink veranderd, niet dromen, niet praten, maar samen zijn met elkaar en aan elkaar wennen & voor elkaar zorgen. We zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt, ook een beetje dromen dus!

Zingeving is voor mij op een positieve manier stilstaan bij wat er is. Niet alles voor lief nemen, maar liefhebben en genieten en voelen.

Mijn naam is Thabo Hollander, wie ik ben, goede vraag... ik zie mijzelf bovenal als een Ziel die een menselijke ervaring heeft in deze wondere plek die we de realiteit noemen. Altijd nieuwsgierig en even aards ( hedonistisch is wellicht accurater ) als spiritueel en bovenal een natuurliefhebber en levensgenieter pur sang!

Binnen Zinnig Noord hou ik me samen met mooi groepje gelijkgestemden bezig met ZIN een prachtig event waarin we elkaar ontmoeten en ervaren. Vanuit mijn achtergrond als energetisch therapeut ook vaak een oefening mogen begeleiden of op een manier bij gedragen zoals de podcast. Daarnaast ben ik actief met de super mooie vieringen. 

Zinnig Noord is voor mij een plek om geïnspireerd te worden. Een plek waar ik me gedragen voel als ik even de hoop verlies. Voor mij is het een plek die mij gelukkig maakt, door de mooie projecten en events maar vooral vanwege de groep prachtige mensen, elk met een eigen pad maar allemaal met een warm hart!

Ik ben Danielle Farla, 53 jaar. Volgens mij zijn dat de gegevens waar niet aan getwijfeld hoeft te worden. Hoewel, in mijn paspoort staat Daniëlla, ergens onderweg is het Danielle geworden (expliciet zonder puntjes). Wie ben ik verder: aardrijkskundedocent, moeder, dochter, vriendin? Maar daar kunnen we een mooi filosofisch gesprek over voeren. Want wat maakt het tot wie ik ben? Is het niet de ander die mij definieert? Als ik zeg aardrijkskundedocent heeft vrijwel iedereen een associatie of gevoel daarbij. En dat heeft helemaal niets met mij te maken! 

En dan komen we op de vraag wat ik doe binnen Zinnig Noord. Ik denk mee over de avonden Zin! en de vieringen. En daar waar mogelijk ga ik als deelnemer naar de activiteiten van Zinnig Noord. 

Hoe fijn is het om in goed, divers gezelschap te zijn en je gezien en gehoord te voelen en om anderen te zien en te horen!

Peter; Tja, wie ik ben; dat is de hamvraag ha ha. Die vraag stel ik mijn hele leven al aan mijzelf en mijn conclusie is: Ik ben wie ik ben.

Ik ben een onderdeel van het team van Zin! en van de denktank die vieringen op de zondagen aan het vormgeven is.

Naar Zinnig Noord kom ik in de eerste plaats omdat ik er mij thuis voel. Het gaat hier niet alleen om de zingeving van het leven of diep spirituele gevoelens, maar ook over de menselijke kant. De schoonheid van team Zin! vind ik de eerlijkheid, de openheid en de duidelijk voelende liefde en respect voor elkaar. We zijn geen braaf zootje; niets menselijks is ons vreemd. Dat mag er allemaal zijn. Ik vind ook het publiek dat bijvoorbeeld naar Zin! of Zinnig eten komt fijn. Men wordt uitgenodigd om elkaar te ontmoeten op een diepere laag en ik heb daardoor al heel wat mooie gesprekken en ontmoetingen gehad. Tijdens de vieringen laten wij ons inspireren door de wijze woorden van kerkvader Augustinus 'amo, volo, ut sis' Ik heb lief, ik wil dat jij bent. Zinnig noord is voor mij een plek om dat te oefenen en uit te dragen en vind het dan ook belangrijk dat er een plek als Zinnig Noord bestaat.

Ik ben Marijke de Raadt, 54 jaar, werk als masseur voor bedrijven, zorginstellingen en particulieren, en ben moeder van twee dochters die net van de middelbare school af zijn (2003 en 2006).

Binnen Zinnig Noord help ik de Zinnige Etentjes en de Eigenzinnige Vieringen voor te bereiden. Ik vind het heel interessant en leuk om mee te denken over de thema's en om de invulling van het programma samen te verzorgen.

Zinnig Noord is voor mij een warme club, waarin ik gezelligheid vind en met mijn behoefte aan zingeving terecht kan. Het is fijn om open en eerlijke gesprekken te voeren en mooie activiteiten met elkaar te organiseren.