Over ZINNIG NOORD

Zinnig Noord in het kort
Zinnig Noord is een open community rond zingeving. Een plek waar je zin en inspiratie vindt, waar je stil kunt staan in de storm van jouw leven en waar je nieuwe mensen en ideeën ontmoet. Samen zoeken we - te midden van alle gekte - naar wat waardevol en zinvol is, naar iets om in te geloven. We vertalen eeuwenoude bronnen van zingeving naar onze eigen realiteit. We maken moderne levensvragen en dagelijkse dilemma's bespreekbaar en delen onze eigen wijsheid. Dat doen we in allerlei events, workshops en cursussen. Van Zinnig Eten of de IJgensinnige Bende tot onze stiltewandelingen, en van de leergang Liefdevol Leiderschap tot een serie Filosofie van de Verwondering. Altijd wat anders, altijd zinnig.

 Van zoektocht naar ontdekkingstocht

We zijn allemaal op zoek. We zitten vol vragen:

  • Wat geeft zin aan het leven, wat drijft en inspireert mij? Wat vind ik belangrijk?
  • Hoe ga ik op een mooie, goede manier om met geld, tijd, werk, vrienden, buren, …?
  • Hoe verhoudt ik me tot anderen, tot de wereld? En hoe zou ik dat willen?
  • Is er iets tussen hemel en aarde, een groter geheel of God? Hoe kan ik me daarmee verbinden?
    Ofwel: Hoe ontwikkel ik mijn eigen spiritualiteit?

Bij Zinnig Noord zijn we op zoek naar antwoorden, maar niet naar pasklare antwoorden. Geen absolute waarheid, maar gedeelde wijsheid, die uit menselijke ervaring voortkomt. Onze eigen wijsheid dus. Wij zijn gefascineerd door oude verhalen en bronnen van wijsheid. We putten uit religie en spiritualiteit, filosofie en kunst. Daarbij onderzoeken we graag onze ‘eigen’ westerse, christelijke traditie: wat kunnen we ervan leren, wat is waardevol en wat kunnen we loslaten, is niet meer behulpzaam in deze tijd? Steeds zijn we op zoek naar de link met het moderne, alledaagse leven, ons eigen leven.

Community
Tegenwoordig zien de meeste mensen zingeving, geloof of spiritualiteit vooral als iets persoonlijks en dat is logisch: het gaat om jouw leven. Toch leert de ervaring dat je er in je eentje vaak niet uitkomt. Wij hebben het idee dat je door te delen meer ontvangt. Juist door met anderen in gesprek te gaan of samen te beleven raak je geïnspireerd en leer je van alles over jezelf – en over die ander.
Je komt bij Zinnig Noord een bonte mix van mensen tegen: nuchtere agnosten, (ex-)christenen en yoga-liefhebbers; zoekers en vinders; hoofd-mensen, hart-mensen en ziel-mensen. Samen vormen we een open community, verbonden door de zoektocht naar diepgang en verbinding, creativiteit en spiritualiteit.

De nieuwe kerk?
Zinnig Noord wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk 
Amsterdam / Nederland. Zij zien het belang in van een open broedplaats waar geoefend wordt in moderne, creatieve vormen van zingeving en gemeenschap. We krijgen daarbij alle ruimte om de christelijke traditie naast andere bronnen te zetten, te onderzoeken en te beleven. Best bijzonder toch?

 

Tags: zinnig noord, amsterdam noord, zingeving