ZIN! & de Kunst van de Liefde

‘To love oneself is the beginning of a life-long romance.’ – Oscar Wilde

Kun je vrienden zijn met jezelf? Is het mogelijk jezelf te accepteren -zelfs lief te hebben- zoals je dat bij een ander kunt? In 2019 staat ZIN! in het teken van de liefde: erotisch, vriendschappelijk, misschien zelfs goddelijk. We beginnen 16 januari in de Tolhuistuin met de moeilijkste vorm van liefde: die voor je zelf.

Moet je jezelf liefhebben voordat je anderen kunt liefhebben? Is zelfliefde niet egoïstisch of ijdel? Of onhaalbaar? Op zoek naar praktische wijsheid duiken we deze keer in de oosterse tradities. Met mindfulness trainer Chris Grijns heben we het over compassie naar jezelf. Lotte Ritzer van Yogaschool Noord vraagt zich af wat het ‘Zelf’ eigenlijk is. Beide nemen je mee in een concrete oefening. Twee Zinnig Noorderlingen vertellen hun ervaringsverhaal over zelfliefde en zelfhaat. 

Locatie: Tuinhuis van Tolhuistuin (niet hoofdgebouw). Ingang: tolhuisweg 3
Datum en tijd: 16 januari 2019 Tuin open: 19:30. Start programma: 20:00
Reserveer je plekje (€10,-):

ZIN! is een zeswekelijkse ontdekkingsreis naar moderne zingeving, door Zinnig Noord. We keren oude tradities uit het westen en oosten binnenstebuiten, op zoek naar wijsheid voor onze hedendaagse levensvragen en dagelijkse dilemma’s. In 2019 staan ZIN! in het teken van de liefde. Want als in onze post-moderne, post-religieuze tijd een ding overeind blijft staan, dan is het de liefde wel.

Meer ZIN!
Deel 2: 13 maart. Deel 3: 8 mei. Deel 4: 3 juli 2019.
Hou het terugkerende facebook event in de gaten, of schrijf je in voor onze maandelijkse update

Wat geeft ZIN!?
Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld; hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we houvast? In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten. Wat weten filosofen over facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer twee maanden vooruit.
(Lukt dat niet? Sluit je dan tussentijds aan bij onze meedenk-groep, voor een goed gesprek en een creatieve sessie)