ZIN! | FOMO | 28 november Tolhuistuin

Heb je regelmatig het gevoel dat het ergens anders vast leuker is? Dat je de beste feestjes misloopt, en waarschijnlijk ook de mooiste boeken en series en reizen en …? Dan heb je FOMO, de nieuwste ziekte van de moderne wereld. ‘Fear of Missing Out’ begon in de party scene van New York, maar gaat verder; want wat als jouw leven niet het juiste feestje is? You’re missing out!

In deze editie van ZIN! duikt stand-up theoloog Tim Vreugdehil in het verhaal van de verloren zoon, om te ontdekken hoe diep FOMO eigenlijk wortelt. En wat denkt boeddha van FOMO? Meditatieleraar Thabo Hollander heeft weer een (ont)spannende oefening. Rebecca Wise, celliste bij Ragazze Quartet en Rick Stotijn, internationaal befaamd op de double bass laten je de hektiek en het gemis voelen, maar ook het thuiskomen.

Zo oefenen we de ‘kunst van het op de juiste plek zijn’, zodat jij straks glimlachend aan alle posters in de stad voorbij fietst en niet langer jaloers raakt op je facebook vrienden (frenemy’s).

LET OP!
Locatie: Tuinhuis van Tolhuistuin (niet hoofdgebouw). Ingang: tolhuisweg 3
Datum en tijd: 28 november 2018. Tuin open: 19:30. Start programma: 20:00
Reserveer je plekje (€10,-):

***

ZIN! is een zeswekelijkse ontdekkingsreis naar moderne zingeving. We keren oude tradities uit het westen en oosten binnenstebuiten, op zoek naar wijsheid voor onze hedendaagse levensvragen en dagelijkse dilemma’s.

 ***

Wat geeft ZIN!?

Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld; hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we houvast?
In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten. Wat weten filosofen over facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer zes weken vooruit.

Tags: zinnig noord, zingeving, tolhuistuin, ZIN!, FOMO