The Artist's Way groep

666862968Laat de kunstenaar in jou ontwaken

Hoe kun je meer in contact komen met je creativiteit? Want iedereen is creatief, aldus Julia Cameron, de schrijver van het bekende boek The Artist’s Way. Zij ontwikkelde een programma om in 12 weken alle bezwaren overboord te gooien en je eigen scheppende kracht serieus te nemen. Wie weet heb je het boek wel in de kast staan, en wil je er eindelijk eens goed induiken. Of voel je gewoon dat je de grenzen van je creativiteit nog lang niet hebt bereikt. Maar hoe kom je ertoe om er werkelijk iets mee te doen? Meditatiecentrum De Zamenhof en Zinnig Noord begeleiden voor de tweede keer een groep om samen dit boek te doorlopen. 

Begeleiding
De begeleiding is in handen van Mathilde de Vriese, zenboeddhist en beeldend kunstenaar en Arjette Kuipers, protestants pionier en liedjes-schrijver. 

Voor wie
Voor iedereen die zijn/haar creativiteit in relatie tot spiritualiteit wil onderzoeken en ontwikkelen. Het doet er niet toe of je jezelf wel of geen kunstenaar vindt. De één heeft daar een opleiding of werk van gemaakt, voor de ander is het een wereld om verder te ontdekken. Het is nooit te laat of te egoïstisch om aan je creativiteit te werken.

Het programma
Werken aan je creativiteit en meedoen met de groep houdt het volgende in:
- elke week een hoofdstuk lezen uit het boek The Artist's Way, verkrijgbaar in het Nederlands of het Engels bij de bibliotheek of bijvoorbeeld Boekhandel Over het Water.
- een half uur per dag reserveren voor een soort dagboek (de drie 'ochtendpagina's, waar je niets fout of goed in kunt doen) en schrijfopdrachten bij het hoofdstuk 
- eens per week een 'artist date', een uitstapje met jezelf.
- eens per twee weken een bijeenkomst met de groep. Tijdens een bijeenkomst doen we een meditatie, is er ruimte om te delen en te reflecteren over je proces en diepen we de belangrijkste thema's van het boek uit. Ook doen we creatieve opdrachten om in de creatieve flow te komen. De groep helpt je op vele manieren om van je Artist's Way traject een levensveranderende ervaring te maken. 

Cursusdata donderdagavond: 15 nov, 29 nov, 13 dec 2018, 17 jan, 31 jan, 14 feb, 7 mrt, 21 mrt 2019
Tijd: 19:45 tot 22:00 (inloop 19:30)
Locatie: meditatiecentrum de Zamenhof, Zamenhofstraat 108 unit 7
Begeleiding: Arjette Kuipers en Mathilde de Vriese
Kosten: normaal tarief: 245 euro, minima: 165 euro, zakelijk 445 euro (incl) 
Aanmelden: / 06 - 13 21 42 03