Leergang Liefdevol Leiderschap

beweging4

Vanuit compassie leiding geven en je samen met anderen inzetten voor wat echt belangrijk is. Hoe doet je dat?

In de Leergang Liefdevol Leiderschap gaan we aan de slag met verschillende leiderschapsvaardigheden en behandelen essentiële vragen rondom leiderschap. De leergang is bedoeld voor de (ervaren) leider die het anders wil doen én voor mensen die in hun werk of eigen project een leidende rol moeten nemen en daarvoor meer handvatten willen. 

Als ik wat woorden voor het volgen van deze leergang moest kiezen zouden dat 'verwondering', 'rust' en 'interessant' zijn

Het programma bestaat uit een inhoudelijke verhaal  door bevlogen trainer Sebastiaan Hexspoor, zoals verschillende modellen over leiderschap, maar ook verhalen uit wijsheidstradities. Daarnaast zijn er oefeningen om het toe te passen in je eigen situatie. Maar het meest inspirerend is vaak de uitwisseling met de andere deelnemers in de groep. 

Docent

Sebastiaan.HexspoorSebastiaan Hexspoor (trainer en bestuurskundige) helpt mensen en organisaties om op een betekenisvolle manier in beweging te zijn. Met betrokkenheid en bevlogenheid neemt hij mensen mee en maakt hij gebruik van zijn ervaring bij het leiden van maatschappelijke initiatieven en als fysiotherapeut.

Vanaf 29 januari 2019
Tijd: 20:00 tot 22:00
Locatie: OBA van der Pek, Gentiaanstraat 1 Amsterdam Noord

Data & Inhoud
Dinsdag 29 januari : Jij & Leiderschap
Wat is leiderschap vanuit liefde? Wat betekent dat? Hoe geef jij daar vorm aan? Tijdens de eerste avond van de leergang liefdevol leiderschap onderzoeken we wat leiderschap vanuit liefde voor jou betekent. En bekijken we hoe je dit op jouw manier concreet in de praktijk kan brengen.

Dinsdag 12 februari : Richting & Doel bepalen
Wat geeft je richting en zin? Door wat laat jij je leiden? Heb je een concreet beeld of is het allemaal nog vaag? Als leider wordt er vaak van je verwacht dat je weet waar je heen gaat en wat er moet gebeuren. We gaan aan de slag met dat wat voor jou belangrijk is, dat wat je met liefde doet, dat wat van waarden is. Zodat je met liefde kan gaan staan voor wat voor jou van betekenis is.

Dinsdag 5 maart : Motiveren & Inspireren
Je kan niet alles doen en gelukkig hoef je het ook niet alleen te doen. Inspirerende leiders kregen veel steun en hebben mensen bewogen om zich met liefde voor andere in te zetten. Hoe beweeg jij mensen? Hoe motiveer je mensen? En hoe doe je dit op een liefdevolle manier? Deze avond leer je hoe jij andere mensen in beweging helpt te zijn.

Dinsdag 19 maart : Organiseren & Plannen
We leven in een hectische samenleving die veel van ons vraagt. Veel mensen ervaren veel spanning en stress. Kan je dan nog wel liefdevol leiding geven aan anderen en aan jezelf? Hoe zorg je voor overzicht en rust? De laatste avond van de leergang liefdevol leiderschap verdiepen we ons in tijd. Gaan we aan de slag met oefeningen die voor rust en ruimte zorgen.

Serie 2 (data nog niet bekend) omvat:
avond 1: Reflecteren & Uitdagen
avond 2: Betrekken & Verbinden
avond 3: Veranderen & Innoveren
avond 4: Coachen & Versterken

Investering per serie van 4 avonden:
Regulier: 145 euro
Minima / studenten: 95 euro
Bedrijven: 345 euro
Als je beide series volgt, ontvang je 15% korting.

De prijzen zijn inclusief koffie, thee en cursusmap. 

Aanmelden: / 06 - 13 21 42 03

Reactie van een deelnemer:
De leergang Liefdevol leiderschap kan ik iedereen aanraden. De wereld zou een stukje mooier zijn als we meer liefdevolle leiders hebben. En dan gaat het niet alleen om leiderschap als manager en zijn of haar medewerkers, maar ieder mens is leider van zijn eigen leven en dat kun je maar het beste zo liefdevol mogelijk doen.
Ik heb de avonden zeer positief ervaren. Dat uitte zich in twee vormen. Ik was altijd nog bomvol energie om 22 uur. Als een cursus mij niet inspireert, zou ik zeker op dat tijdstip vermoeid al dan niet de eindstreep halen. En ik wilde iedere avond gaan, hoefde geen drempel over. Heb me er geen moment heen hoeven slepen.
Tijdens de leergang ontstond er meteen vanaf het begin al een sfeer van kunnen en mogen delen met elkaar. Onder de liefdevolle begeleiding van Sebastiaan hebben we niet alleen maar geluisterd, maar ook allerlei oefeningen gedaan waardoor wij weer verder kwamen op ons pad om een liefdevol leider van ons leven te worden.

 

Reactie van een deelnemer: 

Een aantal weken geleden mocht ik starten met de leergang 'liefdevol leiderschap'. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb ondanks mijn drukke leven als docent, moeder en student. Want liefdevol is het en verloopt het. Voor mij een welkome aanvulling op de minor 'coachend leiderschap' die ik volg aan de HvA. Dat stukje liefde is nou net wat ik daar mis en wat (hopelijk) wel in mij zit of ik ten minste volledig wil benutten als ik mij als leider opstel. Omdat ik geloof dat je daar een heel eind mee komt.

Dit alles begint met liefde voor jezelf, wat bij Sebastiaan en Arjette wel goed zit geloof ik. Zij zijn hartelijke, open en betrokken mensen die de avonden goed begeleiden. We voeren diverse oefeningen uit die je naar jezelf doen kijken (of je dat nu wil of niet ;-)). Ik kijk met veel plezier terug op de avonden, waarop we o.a. moesten zeggen wat we waard zijn en we het uitgebreid gehad hebben over Nelson Mandela. Hij is een voorbeeld op het gebied van liefdevol leiderschap en ook namen als Ghandi en Martin Luther King horen daar bij. Zij hanteren als geen ander liefde in hun leiderschap, zelfs voor de 'tegenstander'. Ook ging het over de olifant en zijn/ haar berijder. Welke kant wil de olifant (intuïtie en gevoel) op en welke kant wil de berijder (verstand) op? Mooie metaforen om bij jezelf te rade te gaan.

Dit zijn een paar onderwerpen die mij bijgebleven zijn. Iedere avond begint steevast met een rustmoment waarin je even terugdenkt en terugkijkt op de afgelopen week en benoemd hoe je daar zit. Zijn er dingen die spelen? Gaat je leven zijn gangetje? Er is altijd wel een woord te kiezen dat beschrijft hoe het er voor staat! Zo heb ik één avond benoemd dat ik mij dankbaar voelde voor wat er die week gebeurd was. Fijn om daar even bewust bij stil te staan in gezelschap van mensen die luisteren.

Als ik wat woorden voor het volgen van deze leergang moest kiezen zouden dat 'verwondering', 'rust' en 'interessant' zijn en daar ben ik DANKBAAR voor ;-).Laura van Broekhuijsen