Storytelling workshop: Kop in het zand? Of de barricade op?

Veel mensen zijn boos, op de Islam (moslims) bijvoorbeeld. Veel andere mensen vinden dat zo onredelijk dat ze er ook boos van worden, op Geert Wilders bijvoorbeeld. Waar ben jij boos over? En wat doe je met die woede, wat kun je ermee doen?

In deze workshop van de Storytelling Circle gaan we ons, net als de profeten van vroeger, eens goed druk maken; om grote bedrijven, om asociale fietsers, om vluchtelingen, om Trump, om onszelf. En om de vraag: hoe dan wel? Op speelse wijze gaan we op zoek naar nieuwe geboden / verboden en delen onze inzichten. We schrijven een toespraak, zo boos of redelijk als je zelf wilt; een donderpreek, of een ‘I have a dream-speech’. Daarvoor krijg je een mini-college in overtuigingskracht (retoriek).

Tijd: 26 november 2016, 11.30 – 15.30. Wij zorgen voor een broodje
Locatie: De Gele Pomp | Kosten: € 15,- / € 10 voor minima
Vragen en aanmelden: / 06 48 51 9000

In deze serie workshops van de Storytelling Circle laten we ons inspireren door grote verhalen uit verschillende religies. Deze keer gebruiken we een stuk uit de Koran. Mohamed leefde in een tijd vol geweld en ongelijkheid, onrecht tegen vrouwen en kinderen, onverschilligheid tegenover armen, … In zijn visioenen leert hij een God kennen die woedend wordt van dit onrecht. Zo volgen geboden en verboden, over hoe de mens zou moeten handelen. Kunnen wij nog iets met zulke regels, of zullen we het zelf moeten doen?

De Storytelling Circle is ontstaan door een leven lang werken met verhalen door kunstenaar Ron Bunzl. Samen met Jonatan Bartling van Zinnig Noord, leidt hij de workshops: een avontuur vol ontdekkingen en creatieve expressie. Ron: “we zijn allemaal geboren verhalenvertellers. We leven in een wereld van verschillen en lijken ergens los te staan van elkaar en die wereld. Storytelling is de kunst van het scheppen, van het verbinden en betekenis geven, het gaat om het ontdekken en delen van wie we zijn.” Jonatan: “Heerlijk om te doen en zo belangrijk in een tijd waar je snel door andermans verhalen geleefd wordt.”

Tags: storytelling, storytelling circle, storytelling workshop, ron bunzl, creatief schrijven, verhalen