Storytelling workshop: De familie van de Dromenkoning

In de workshops van de Storytelling Circle leer je op nieuwe manieren kijken naar verhalen, en dus ook naar jezelf en jouw wereld. Met de creatieve (schrijf)oefeningen en de teksten die je schrijft, kun je zelf verder werken met verhalen, poëzie of songtekst, maar ook gewoon voor jezelf, als verwerking van je eigen verhalen en vragen.

Niemand is een eiland

Mensen zijn met elkaar verbonden of we dat nu willen of niet. Dat voel je vaak nog het sterkt in familierelaties; die kies je niet, maar ze vormen je wel tot wie je bent. Onze gastspreker 29 oktober, dominee Trinus Hibma, brengt daarom een van de rijkste ‘familieverhalen’ uit de bijbel mee, in een prachtige hervertelling van Thoman Mann. Het is het verhaal van Jozef, de dromenkoning, en zijn grote complexe familie. Het gaat over betrokkenheid, verraad en verzoening. Trinus: “In al die familiepatronen komt er iets aan het licht, waarin de personages elkaar en zichzelf leren kennen. Dat geldt denk ik ook voor wie die verhaal nu leest.”

Aanmelden / vragen: / 06 48 51 9000
Kosten: € 15 / € 10 minima.
Vanaf 12.30 kun je een broodje mee eten.
Data volgende workshops: 12 nov, 26 nov, 10 dec. 2016

De Storytelling Circle

De workshops van de Storytelling Circle wordt geleid door verhalenkunstenaar Ron Bunzl en Jonatan Bartling van Zinnig Noord. Ron: “Onze verhalen zijn spiegels die ons laten zien wat ons beweegt, hoe we de wereld zien en wat ons zin geeft. Het onderzoeken en (her)schrijven van die verhalen is een ‘creatieve daad’: je schept iets. Dat geeft je niet alleen een prachtig gevoel, maar is ook zo belangrijk in een tijd waar je snel door andermans verhalen geleefd wordt.”

 

Hieronder een profiel van onze geliefde Ron. Hij spreek ook Nederlands (en Italiaans)

Ron Profile 2016-2

Tags: zinnig noord, storytelling, storytelling circle, storytelling workshop, ron bunzl, creatief schrijven, verhalen