Storytelling workshop: Boeddha onder de boom

“Let op! De cursus vanaf 8 okt. is gewijzigd in een serie los te volgen workshops, vanaf 15 oktober. Aanmelden:

In de workshops van de Storytelling Circle leer je op nieuwe manieren kijken naar verhalen, en dus ook naar jezelf en jouw wereld. Met de creatieve (schrijf)oefeningen en de teksten die je schrijft, kun je zelf verder werken met verhalen, poëzie of songtekst, maar ook gewoon voor jezelf, als verwerking van je eigen verhalen en vragen.

In de nieuwe serie Grote Verhalen duiken we in de wondere wereld van religieuze verhalen, van over heel de wereld. 15 oktober neemt Zen lerares Mathilde de Vriese ons mee in het verhaal van Boeddha die, na eindeloze worstelingen, onder de bodhiboom verlicht raakte.

Mathilde: “ik wil door dit oude verhaal mensen de beste kant van zichzelf laten zien, de perfectie die in ieder van ons zit, samen met de rest – de worstelingen, de vragen… Wanneer gaan wij onder de boom zitten, wat zijn onze inzichten? Genoeg bomen in het Noorderpark lijkt me.”

Locatie: De Gele Pomp – Noorderpark. (15 min. bus / fiets vanaf CS)
Data: 15 en 29 okt, 12 en 26 nov, 10 dec.
Tijd: 11:00 – 15.30 (incl. lunch)
Kosten:  € 17 / € 10 voor minima. - incl. lunch
Aanmelden / vragen:

 De Storytelling Circle wordt geleid door verhalenkunstenaar Ron Bunzl en Jonatan Bartling van Zinnig Noord. Ron: “Onze verhalen zijn spiegels die ons laten zien wat ons beweegt, hoe we de wereld zien en wat ons zin geeft. Onder alles wat we doen en verlangen zitten zulke verhalen. Door ze creatief te onderzoeken, wordt vaak veel duidelijk. De storytelling circle is een verhalen-laboratorium. Je ontdekt hoe belangrijk je verhalen zijn en je leert ze te schrijven en vertellen met meer energie, inspiratie, humor en poëzie. En het luisteren naar elkaars verhalen zorgt voor mooie ontmoetingen”

 

 Hieronder een profiel van onze geliefde Ron. Hij spreek ook Nederlands (en Italiaans)

Ron Profile 2016-2

Tags: zinnig noord, zingeving, storytelling, storytelling circle, storytelling workshop, ron bunzl, creativiteit, religieuze verhalen, zenatelier de zamenhof, boeddha