Labyrint in Hoftuin: mini-pelgrimage

Zinnig Noord - broedplaats voor zingeving - steekt deze zomer het IJ over en bouwt een bijzonder labyrint in de prachtige Hoftuin, samen met de Protestantse Diaconie. Het labyrint wordt 25 juni geopend, op het Hoftuin Zomerfeest.

Het labyrint is een oude, rituele en meditatieve vorm. Je kunt het op allerlei manieren lopen: langzaam en verstild, of juist met een vraag of een thema dat je bezighoudt. Terwijl je de weg naar het midden gaat, kun je rustig mijmeren of een mantra herhalen, bidden, of gewoon je zintuigen openzetten.
Vorig jaar bouwde Zinnig Noord al twee labyrinten in Amsterdam Noord. Het bijzondere van het labyrint in de Hoftuin is dat het pad uit verschillende natuurlijke materialen bestaat. Spannend -en heerlijk- om op je blote voeten te lopen...

Loop het labyrint in de hoftuin: van 26 juni tot 11 september 2016 – ook als zomerexcursie

In deze periode is het labyrint vrij te belopen en kun je ook meedoen aan een workshop labyrint lopen. Een mooie zomer-excursie als groep vanuit kerk, buurthuis, of ander verband, met: inleiding over de betekenis van het labyrint, mediteren op een eigen thema, in gesprek gaan en afsluiten op het terras van de Hoftuin. Interesse? Neem contact op met Jonatan Bartling.

www.zinnignoord.nl | | 06 48 51 9000
Hoftuin: Nieuwe Herengracht 18A, Amsterdam. Dagelijks open van 10.00 tot 18.00.

Het Labyrint in de Hoftuin:

IMG 2704 2

Het Labyrint dat we vorig jaar op de NDSM werf bouwden (foto: Mathijs Labadie)
740 Anouke Labyrint99545-2

Tags: zinnig noord, amsterdam noord, labyrint, hoftuin, zomerfeest, hermitage, labyrinth