Storytelling Body Workshops

Storytelling workshop 22 & 23 augustus: de reis van de held (labyrint editie!)

Wie wil er niet voor even een mythische held zijn, schatzoeken, monsters verslaan? Op 22 en 23 augustus organiseert Zinnig Noord een bijzondere editie van de Storytelling Circle: een workshop in en rond het labyrint, dat tot eind augustus in het Noorderpark ligt. Reis mee naar binnen.

De 22e maak je zelf ‘de reis van de held’. Waar voert die heen, welke schat zoek jij in je leven en waar liggen vijanden op de loer? We lopen het labyrint, schrijven, zoeken wijsheid en spelen met theater.

De 23e onderzoeken we grote verhalen; van Jezus tot Star Wars. Dit zijn duidelijke ‘heldenreizen’, vol archetypen en verborgen wijsheid. Wat kunnen zulke verhalen ons leren op onze eigen reis? Locatie Labyrint Noorderpark Augustus 1

De ‘reis van de held’ is terug te vinden in vele mythen uit allerlei culturen. Volgens mythen-onderzoeker Joseph Campbell kan deze mythische reis ons helpen om onze eigen heldenreis te ondernemen, die van zelfontdekking en –ontwikkeling. In het labyrint volg je het heldenpad: eerst naar binnen, op zoek naar ‘je schat’ en dan weer terug naar buiten, om die te delen met je omgeving.

Meld je aan -of stel een vraag- via
Kosten: € 20,- (eerste workshop is ook los te volgen á € 10,-)
22 en 23 aug: 14.00 – 18.00, start bij de Gele Pomp (Nieuwe Leeuwarderweg 16)

 

Storytelling: door een andere bril naar de wereld kijken.

storytelling fotoSTORYTELLING laat je op een nieuwe manier naar je eigen leven en ervaringen kijken - als verhalen. Iedereen kent verhalen: grote of oude verhalen die ons vormen en kleine, persoonlijke die iets zeggen over wie we (willen) zijn, of hoe we de wereld (willen) zien. Maar verhalen liggen nooit vast. Misschien kun jij je op dit moment een verhaal of ervaring bedenken die je leven of je kijk op de wereld een wending gaf.

STORYTELLING is de kunst van het creatief verbinden van de feiten en fantasieën die ons vormen. Tegenwoordig luister je bij storytelling in de meeste gevallen naar een goede verteller met een mooi verhaal. Maar hoe zou jij je eigen verhaal vertellen? Door te schrijven, te delen en samen naar nieuwe vormen te zoeken, leer je je eigen verhalen te scheppen, te vertellen en te belichamen. En door theatrale spelletjes te spelen, leer je je op een krachtige en speelse manier te uiten.

Volgende storytelling workshops:

 

 storytelling foto2Thema's van de afgelopen storytelling workshops:

7 juni @ Plekk - Wat is jouw plek?
Het leven is een reis. Zoals op elke reis zijn er vele mogelijke paden, omwegen, rustplaatsen en ontmoetingen. In deze workshop ontdekken en vertellen we verhalen over onze reis. We verkennen waar we heen denken te gaan, waar we vandaan komen en waarom we deze reis eigenlijk ondernemen – wat is ons doel? En waar staan we nu in dit avontuur?

14 juni @ Workship De Ceuvel - De wereldverbeteraars
Volgens allerlei oude tradities, waaronder het Tibetaans Boeddhisme, maakt elk van ons een keuze over waar we geboren worden: de familie, tijd, plaats en omstandigheden. We kiezen onze talenten en mogelijkheden, maar ook de uitdagingen die ons te wachten staan.
Laat deze gedachte even inzinken.
Waarom ben je hier? Hoe ontvouwt jouw doel zich? En wat is er op jouw pad gebeurd? Welke mogelijkheden en obstakels ben je tegengekomen?
Dit is het beginpunt van de verhalen die we zullen verkennen, verzinnen, vertellen en belichamen. Verhalen over onze reizen tussen intenties en doelen, het pad tussen dromen en realiteit, tussen plannen en improviseren.

7 juli @ Tolhuistuin (let op! tuinhuis) - connecting the dotsDoor gebeurtenissen, herinneringen, ideeën, gevoelens en beelden te verbinden, ontstaat een betekenisvol verhaal, dat kan weerspiegelen wie jij bent. En het wordt helemaal spannend als je dat verhaal weer verbindt aan andermans verhalen, aan dat van Mozes, Job Cohen, je buurvrouw..

'Ik zie mezelf zitten aan de keukentafel, het is 4 uur ‘s nachts. Ik ben bezig met een puzzel genaamd ‘mijn leven’. Ik voel me goed, omdat het plaatje steeds meer bij elkaar komt. Maar vanuit mij ooghoek zie ik ook stukjes op de grond liggen. Een tijdlang probeer ik ze te negeren en gewoon trots te zijn op mijn beeld. Maar dat werkt niet lang; ik moet ze oppakken, mijn plaatje openbreken en de nieuwe stukken in de puzzel verwerken.'

Tags: zinnig noord, amsterdam noord, storytelling, pllek, de ceuvel, tolhuistuin