In dialoog: Eten & Rituelen

Afgelopen 7 november (Dag van de Dialoog) organiseerden we samen met Bite Me twee leuke en bijzondere dialoogtafels, vol verschillende smaken en goede gesprekken. Dit succes willen we graag een vervolg geven – met jou!

Aan de hand van eetrituelen uit verschillende religies hadden we het midden op de nieuwe Pekmarkt over de betekenis die eten kan hebben. Van mindful loempia’s proeven tot christelijk brood delen en islamitisch danken met dadels. Met elke hap ontwikkelt het gesprek zich zo; over aandacht in een razendsnelle stad, over gezien worden in een individuele samenleving en over dankbaarheid in een tijd waarin veel vanzelfsprekend lijkt.

Zoiets moois smaakt naar meer: meer gesprekken op andere plaatsen, maar misschien ook nieuwe rituelen en gespreksonderwerpen. Als jij een mooie, geschikte plek of moment weet  om dit eet-gesprek samen met ons te organiseren: laat het weten! Mail naar


Midden op de nieuwe Van der Pekmarkt staan op 7 november drie tafels waar je kunt aanschuiven voor spannende hapjes en een goed gesprek over voedsel en onszelf. Het is de Dag van de Dialoog en Zinnig Noord en Bite Me vinden het tijd om het over eten te hebben. Schuif aan, proef en praat!

Eten staat aan deze dialoogtafels centraal, niet alleen omdat iedereen dagelijks met voedsel te maken heeft, maar ook omdat eten veel over onszelf zegt. Wat eet je? Met wie eet je? Hoe eet je?

Voor ieder gerechtje (vers van de markt) staan we even stil bij het eten, door korte rituelen uit verschillende culturen en religies uit te proberen. Van mindful proeven tot christelijk delen. Zo kijken we wat (samen) eten kan betekenen en ontwikkelt het gesprek zich met elke hap. Want wat je eet ben je zelf.

Er is plek voor zo een 20 mensen, dus meldt je snel aan:
We zitten droog onder marktkramen, met dekentjes tegen de kou.
Plaats: Van der Pekplein, bij de markt | Tijd: 14.00 | Kosten: Je geeft achteraf wat je het waard vond.