Het Labyrint

 Samen met een aantal theatermakers heeft Zinnig Noord een labyrint gerealiseerd in Amsterdam Noord, op de NDSM werf. Ook hebben we een bijzondere voorstelling gemaakt rondom levenspaden, kruispunten en richting vinden. Alle info vind je op www.hetlabyrint.com

Het labyrint (niet te verwarren met een doolhof, waarin je kunt verdwalen) is een hele oude vorm, die millennia geleden al gebruikt werd, al is het nog steeds een mysterie waarvoor precies. In de middeleeuwen werd het labyrint in sommige kathedralen gebruikt als een vervanging voor de pelgrimsreis naar Jeruzalem. De ‘reis’ die je maakte door het labyrint werd gezien als een geestelijke pelgrimsreis, waarin je jezelf, of misschien God kon vinden.

Vandaag de dag herontdekt men het labyrint en wint het aan populariteit als spirituele of rituele vorm. Mensen nemen bijvoorbeeld een vraag mee die in hun leven speelt en denken daar lopend over na. Eigenlijk is het een soort meditatie te noemen, maar omdat je lichaam en geest bezig worden gehouden, is het voor veel mensen gemakkelijker – en leuker. Wij willen het labyrint in de zomer van 2015 twee keer een maand lang een plaats geven in Noord. In die tijd zullen er voorstellingen en workshops plaatsvinden, maar is het labyrint ook vrij te lopen.

Labyrint als levenspad
Het fascinerende van het labyrint is dat jij zelf loopt, je zet zelf stap voor stap, voet voor voet - langzaam. Maar het kronkelende pad leidt jou tegelijkertijd. En op een of andere manier, als je open staat, werpt het labyrint een ander licht op je gedachten en ervaringen, krijgen dingen een andere, soms diepere betekenis. Het labyrint kan symbool worden voor jouw levenspad. Samen met Annemarie Slotboom en Anouke de Groot hebben we een ervarings-theatervoorstelling gemaakt over levenspaden. Het gaat over de vragen die voor ons allemaal spelen: wat is ons levenspad? Wat geeft ons richting en wat willen we bereiken?

Ben jij al geïntrigeerd? Geef dan je e-mailadres en blijf op de hoogte van deze en andere spannende en speelse activiteiten, zinnige gesprekken en meer. Sign up!