Geluksproeverij & Levenskunst

 In de Geluksproeverij en in de uitgebreidere cursus Levenskunst 'Gelukt of Gelukkig?' (3x) gaat ZINNIG NOORD met gelukszoekers op zoek naar bronnen van geluk en het goede leven. (Spoiler: geld maakt niet gelukkig)

Afgelopen cursus groot succes
De cursus Levenskunst van afgelopen november was een prachtig succes! De gezellige boekhandel Over het Water zat drie avonden vol met gelukszoekers. De deelnemers waren enthousiast en geïnspireerd. Waar werd men zo blij van? Bijvoorbeeld van de verrassende werkvormen, de praktische handvatten en bovenal van de goede gesprekken met elkaar. We hebben mooie verhalen terug gekregen over nieuw inzicht in het eigen leven en allerlei stappen in de richting van het goede leven. Nu op naar de volgende editie! (26 feb, 5 en 19 maart)

Gelukt of gelukkig?
Geluk: het staat bovenaan het wensenlijstje van mensen waar ook ter wereld. Maar is geluk wel maakbaar? En wat maakt ons dan gelukkig? Geld, liefde, innerlijke rust? Wat is nou het goede leven? Professor Sonja Lyubomirsky doet al twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar geluk en zegt dat ons geluk voor 40 % voort komt uit ons eigen gedrag en gedachten (50 % is erfelijk en 10 % omstandigheden). In haar jarenlange zoektocht naar empirisch bewijs heeft ze twaalf ‘geluksactiviteiten’ gevonden die voor blijvend geluk blijken te zorgen.

In een speelse en serieuze cursus levenskunst 'Gelukt of Gelukkig' gaat ZINNIG NOORD met gelukszoekers op zoek naar deze bronnen van geluk en het goede leven. In gevarieerde werkvormen en oefeningen leren deelnemers op nieuwe manieren tegen geluk aan te kijken en te werken met de verschillende geluksactiviteiten van Sonja Lyubomirsky. We putten uit sociale wetenschappen en christelijke spiritualiteit. Je bepaalt zelf wat voor jou van waarde is. Ben jij benieuwd naar hoe je jouw geluk kunt vergroten (en dat van anderen)? Doe dan mee!

De cursus vindt plaats op drie donderdagavonden (26 feb, 5 en 19 maart, om 20.00 uur), in de gezellige boekhandel Over het Water (van der Pekstraat 59). De kosten bedragen € 30,- en € 20,- als je een stadspas hebt (incl. koffie en lekkers). Als je vragen hebt of je je  wilt opgeven: . Of Laat je mailadres achter en blijf op de hoogte van meer leuke en zinnige activiteiten in Noord.

De Geluksproeverij is de mini-variant van de cursus, of een introductie erop. Er komen een of een paar leuke elementen / oefeningen aan bod, zodat je kunt proeven en uitproberen. De Geluksproeverij werd bijvoorbeeld op de buurtcamping in het Noorderpark gegeven, of op de Dag van de Eenzaamheid. Weet jij een leuke gelegenheid om de Geluksproeverij te houden? Laat het weten! Mail naar: