ZIN! | Liefde in tijden van Tinder

Het zijn verwarrende tijden voor de liefde. Op zoek naar die ene of experimenteren met seriële monogamie of polyamorie? Met de komst van Tinder is de zoektocht naar liefde voorgoed veranderd. Hoe gaan we met de liefde om temidden van romantische droombeelden, daten en desillusies?

Op 19 april vertalen we lessen in de liefde uit eeuwenoude bronnen van zingeving naar ons dagelijks leven. Tegendraads theoloog Janneke Stegeman keert de christelijke traditie binnenstebuiten, filosoof Niels Hexspoor laat zien hoe Plato ons verder helpt bij het tinderen en energetisch therapeut Thabo Hollander laat je iets voelen van universele liefde. En we laten ons verleiden door de hypnotiserende liedjes van Flecha Moon.

Reserveer je plekje via:

Datum en tijd: donderdag 19 april, 20.00
Locatie: Tolhuistuin: Tuinhuis (ingang: tolhuisweg 3)
Kaartje: €10,-

‘Liefde in tijden van Tinder’ is de eerste editie van ZIN! - een zes-wekelijkse ontdekkingsreis naar moderne zingeving. ‘Liefde in tijden van Tinder’ is de eerste editie van ZIN! - een zes-wekelijkse ontdekkingsreis naar moderne zingeving. 
Woensdag 30 mei is de volgende editie, meer info volgt.

Wat geeft ZIN!?

Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld;Hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving-hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we onze houvast?
In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten, op zoek naar wijsheid voor onze hedendaagse levensvragen en dagelijkse dilemma’s. Wat weten filosofen over Facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer zes weken vooruit.

****************

Janneke Stegeman is publiek theoloog en bijbelwetenschapper. Zij was Theoloog des Vaderlands in 2016-2017. In juli 2017 verscheen haar boek ‘Heb Je Hem Weer, 24 preken voor sceptici en andere gelovigen’. In september 2017 verscheen ‘Alles Moet Anders. Bevrijdingstheologie voor Witte Nederlanders.’ Janneke is een van de oprichters van het Genootschap voor Onbetamelijke Theologie (GeNOT).