The Artist Way groep

666862968Laat de kunstenaar in jou ontwaken

Hoe kun je meer in contact komen met je creativiteit? Want iedereen is creatief, aldus Julia Cameron, de schrijver van het bekende boek The Artist’s Way. Zij ontwikkelde een programma om in 12 weken alle bezwaren overboord te gooien en je eigen scheppende kracht serieus te nemen. Meditatiecentrum De Zamenhof en Zinnig Noord starten in november een groep om samen dit boek te doorlopen. Beide organisaties werken op het raakvlak van kunst en spiritualiteit, geheel in lijn van Cameron. Mathilde de Vriese (Zamenhof): "Creativiteit is een poort om het goddelijke te ervaren. Het goddelijke ervaren is een poort naar creatie."

Wie weet heb je het boek wel in de kast staan, en wil je er eindelijk eens goed induiken. Of voel je gewoon dat je de grenzen van je creativiteit nog lang niet hebt bereikt. Maar hoe kom je ertoe om er werkelijk iets mee te doen? Het boek reikt je ogenschijnlijk eenvoudige handvatten aan, die toch voor grote veranderingen kunnen zorgen. In november hebben we de eerste 4 hoofdstukken doorlopen. In februari 2018 gaan we verder met hoofdstuk 5-8. Je kunt meedoen als je zelf de eerste 4 hoofdstukken (min of meer) hebt gedaan. Durf jij het aan om het proces in te duiken en je ervaringen te delen met anderen? Meld je dan aan bij

Begeleiding
De begeleiding is in handen van Mathilde de Vriese, zenboeddhist en beeldend kunstenaar en Arjette Kuipers, protestants pionier en liedjes-schrijver. Een bijzondere combinatie dus.

Voor wie
Voor iedereen die zijn/haar creativiteit in relatie tot spiritualiteit wil onderzoeken en ontwikkelen. Het doet er niet toe of je jezelf wel of geen kunstenaar vindt. Creatieve energie stroomt door ons allemaal. De één heeft daar een opleiding of werk van gemaakt, voor de ander is het een wereld om verder te ontdekken. Het is nooit te laat of te egoïstisch om aan je creativiteit te werken.

Wat we van je verwachten
Werken aan je creativiteit en meedoen met de groep houdt het volgende in:
- een half uur per dag reserveren voor een soort dagboek (de drie 'ochtendpagina's, waar je niets fout of goed in kunt doen) en schrijfopdrachten bij het hoofdstuk
- eens per week een 'artist date', een uitstapje met jezelf.
- het boek is verkrijgbaar in het Nederlands of het Engels bij de bibliotheek of bijvoorbeeld Boekhandel Over het Water

Wat we gaan doen

Tijdens een bijeenkomst doen we een korte meditatie, delen we de ervaringen in kleine groepen en voeren we een doldwaze creatieve opdracht uit. Zo hebben we samen een liedje geschreven, een schilderij gemaakt, gedanst en elkaar geportretteerd. Want kunst gaat over spelen en lol hebben! Vol energie gaan we weer naar huis. 

Je kunt nog aanhaken bij deze groep! In februari gaan we verder met hoofdstuk 5 tot 8. Als je zelf de eerste vier hoofdstukken van het boek doorloopt kun je instromen. Het vraagt tijd (elke dag 3 pagina's schrijven en een wekelijks kunstenaarsuitje) en het gaat diep, maar het is het beste cadeau dat je jezelf kunt geven. 

Data: alle donderdagavonden van februari (1, 8, 15 en 22 feb 2018)
Tijd: 19:45 tot 22:00
Locatie: meditatiecentrum de Zamenhof, Zamenhofstraat 108 - unit 7
Begeleiding: Arjette Kuipers en Mathilde de Vriese
Kosten: normaal tarief 75 euro, 45 euro voor 'arme' kunstenaars en 120 euro voor rijke (waarbij geldt dat iedereen een kunstenaar is)
Aanmelden: / 06 - 13 21 42 03

PS Vanwege grote belangstelling start er mogelijk een tweede groep overdag. Dus je kunt je ook als belangstellende aanmelden voor de wachtlijst.