Leergang Liefdevol Leiderschap

Elke keer als je samenwerkt met anderen, vervul jij een rol. Maar hoe zorg je ervoor dat die rol betekenisvol is? Hoe zet je anderen in beweging? 

In de leergang Liefdevol Leiderschap gaan we op een speelse manier in op de verschillende leiderschapsrollen. Leiding geven is veel meer dan ‘managen’. Je vervult als leider de rol van visionair, inspirator, zelfverbeteraar, verbinder, motivator, organisator, innovator, leraar en veranderaar. Genoeg om je in te ontwikkelen dus.

We gaan in de leergang aan de slag met verschillende leiderschapsvaardigheden en behandelen essentiële vragen rondom leiderschap, zoals: 'Wat geeft mij richting en zin?' en 'Hoe creëer ik overzicht en rust?'. Je leert welke leiderschapsvaardigheden jij kan inzetten om betekenisvol samen te werken met anderen. Want leiderschap vanuit liefde verandert ten minste één wereld: de jouwe!

Programma liefdevol leiderschap deel 1
11 oktober 2017: Jij en leiderschap
25 oktober 2017: De leider als visionair: Wat geeft je richting en zin?
8 november 2017: De leider als inspirator en motivator: Hoe creëer je beweging? Over vertrouwen op de potentie van mensen
22 november 2017: De leider als planner en organisator: Hoe creëer je overzicht en rust?

Het programma bestaat uit een inhoudelijke verhaal  door bevlogen trainer Sebastiaan Hexspoor, bijvoorbeeld verschillende modellen over leiderschap, maar ook verhalen uit wijsheidstradities. Daarnaast dialoog en en oefeningen om het toe te passen in je eigen situatie en af en toe een moment stilte om alles te laten landen. 

Voor wie
De cursus Liefdevol Leiderschap is bedoeld voor de (ervaren) leider die het anders wil doen én voor mensen die in hun werk of eigen project een leidende rol moeten nemen en daarvoor meer handvatten willen. We laten ons inspireren door mooie verhalen, oefeningen en elkaar.

Meer over de cursusleider
De droom van Sebastiaan Hexspoor (bestuurskundige en specialist in beweging) is om mensen en organisaties betekenisvol in beweging te brengen. Hij heeft veel ervaring bij het leiden van maatschappelijke initiatieven en probeert daarnaast liefdevol leiderschap in zijn persoonlijk leven toe te passen.

Praktische informatie
Data: woensdag 11 en 25 oktober, 8 en 22 november 2017
Tijd: 20:00 tot 22:00
Locatie: OBA van der Pek, Gentiaanstraat 1 in Amsterdam Noord 
Investering: bedrijven €200. particulieren: €95, minima/studenten: €50 
Aanmelden:  / 06 – 13 21 42 03