Leergang Liefdevol Leiderschap

Als ik wat woorden voor het volgen van deze leergang moest kiezen zouden dat 'verwondering', 'rust' en 'interessant' zijn

Heb je een leidinggevende positie en wil je dit liefdevoller invullen? Wil je het goede voorbeeld geven vanuit jouw waarden? Wil je leidingschapskant meer ontwikkelen? De inspirerende leergang liefdevol leiderschap van Sebastiaan Hexspoor wordt in het seizoen 2018-2019 herhaald. 

Vanaf 2 oktober 2018: Leergang liefdevol leiderschap deel 1

Zinnig Noord organiseert in samenwerking met jonge bestuurskundige Sebastiaan Hexspoor een serie avonden over liefdevol leiderschap.

2 oktober 2018: Jij en leiderschap
16 oktober 2018: De leider als visionair: Wat geeft je richting en zin?
30 oktober 2018: De leider als inspirator en motivator: Hoe creëer je beweging? Over vertrouwen op de potentie van mensen
20 november 2018: De leider als planner en organisator: Hoe creëer je overzicht en rust?

Vanaf 29 januari 2019: Leergang liefdevol leiderschap deel 2

In januari gaan we verder met de tweede serie van deze leergang, nieuwe deelnemers zijn welkom. Hoe haal je de betere kant in jezelf naar boven? Hoe zorg je voor steun? Hoe ga je om met verandering? Hoe zorg je voor ontwikkeling en continuïteit? En we gaan aan de slag met authenticiteit, verwachtingen en verhalen. Je hoeft niet de eerste serie gevolgd te hebben. 

Onderwerpen: 
29 januari 2019 - de leider als voorbeeld en zelf-verbeteraar
12 februari 2019 - de leider als betrekker en verbinder
5 maart 2019 - de leider als ondernemer en veranderaar
19 maart 2019 - de leider als leraar en versterker
Tijd: 20:00 tot 22:00
Locatie: OBA van der Pek, Gentiaanstraat 1 Amsterdam Noord (onder voorbehoud)


Kosten: 150 euro per serie van 4 avonden, 245 euro voor beide series (8 avonden). 
Tarief voor minima en studenten: 95 euro voor 1 serie, 165 euro voor 2 series. 
Zakelijk tarief: 195 euro voor 1 serie, 325 euro voor 2 series.

Aanmelden: / 06 - 13 21 42 03

Het programma bestaat uit een inhoudelijke verhaal  door bevlogen trainer Sebastiaan Hexspoor, bijvoorbeeld verschillende modellen over leiderschap, maar ook verhalen uit wijsheidstradities. Daarnaast dialoog en en oefeningen om het toe te passen in je eigen situatie en af en toe een moment stilte om alles te laten landen. 

Voor wie
De cursus Liefdevol Leiderschap is bedoeld voor de (ervaren) leider die het anders wil doen én voor mensen die in hun werk of eigen project een leidende rol moeten nemen en daarvoor meer handvatten willen. We laten ons inspireren door mooie verhalen, oefeningen en elkaar.

Meer over de cursusleider
De droom van Sebastiaan Hexspoor (bestuurskundige en specialist in beweging) is om mensen en organisaties betekenisvol in beweging te brengen. Hij heeft veel ervaring bij het leiden van maatschappelijke initiatieven en probeert daarnaast liefdevol leiderschap in zijn persoonlijk leven toe te passen.

 

Reactie van een deelnemer: 

Een aantal weken geleden mocht ik starten met de leergang 'liefdevol leiderschap'. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb ondanks mijn drukke leven als docent, moeder en student. Want liefdevol is het en verloopt het. Voor mij een welkome aanvulling op de minor 'coachend leiderschap' die ik volg aan de HvA. Dat stukje liefde is nou net wat ik daar mis en wat (hopelijk) wel in mij zit of ik ten minste volledig wil benutten als ik mij als leider opstel. Omdat ik geloof dat je daar een heel eind mee komt.

Dit alles begint met liefde voor jezelf, wat bij Sebastiaan en Arjette wel goed zit geloof ik. Zij zijn hartelijke, open en betrokken mensen die de avonden goed begeleiden. We voeren diverse oefeningen uit die je naar jezelf doen kijken (of je dat nu wil of niet ;-)). Ik kijk met veel plezier terug op de avonden, waarop we o.a. moesten zeggen wat we waard zijn en we het uitgebreid gehad hebben over Nelson Mandela. Hij is een voorbeeld op het gebied van liefdevol leiderschap en ook namen als Ghandi en Martin Luther King horen daar bij. Zij hanteren als geen ander liefde in hun leiderschap, zelfs voor de 'tegenstander'. Ook ging het over de olifant en zijn/ haar berijder. Welke kant wil de olifant (intuïtie en gevoel) op en welke kant wil de berijder (verstand) op? Mooie metaforen om bij jezelf te rade te gaan.

Dit zijn een paar onderwerpen die mij bijgebleven zijn. Iedere avond begint steevast met een rustmoment waarin je even terugdenkt en terugkijkt op de afgelopen week en benoemd hoe je daar zit. Zijn er dingen die spelen? Gaat je leven zijn gangetje? Er is altijd wel een woord te kiezen dat beschrijft hoe het er voor staat! Zo heb ik één avond benoemd dat ik mij dankbaar voelde voor wat er die week gebeurd was. Fijn om daar even bewust bij stil te staan in gezelschap van mensen die luisteren.

Als ik wat woorden voor het volgen van deze leergang moest kiezen zouden dat 'verwondering', 'rust' en 'interessant' zijn en daar ben ik DANKBAAR voor ;-).Laura van Broekhuijsen