Zinnig Eten in Noord: 28 sept

De eettafel heroverd als plek van ontmoeting, verhalen en rituelen.

We vroegen ons af: verstaan we de kunst van het samen eten nog? Met aandacht voor goed eten én voor je tafelgenoten? Ja! 4 juli bij Zinnig Eten in ieder geval wel.

Voedselkunstenaar Silvia toverde van iets normaals iets bijzonders en zorgde voor ware smaaksensaties. Jonatan nam ons mee in een verhaal en leidde ons met een doordenk-vraag bij elke gang moeiteloos de diepte in. En we plantten een kiempje.

28 september gaan we weer aan tafel, met zalig eten van Silvia, een oud verhaal, een nieuw ritueel en bovenal goede gesprekken met oude en nieuwe bekenden. 

Datum: 28 september, 18.30 - 22.00
Locatie: De Ark, Banne Buikslootlaan 63c
Bijdrage: € 15 / € 7 minima - voor 3 gangen.
Aanmelden / vragen: Jonatan Bartling |  ;| 06 48 51 9000

(On)mogelijk gesprek over God

Zinnig Noord is weer een bijzondere samenwerking aangegaan. Samen met Building Conversation* organiseren we in oktober en november een aantal (On)mogelijke gesprekken in Noord, waaronder het (on)mogelijke gesprek over God. Spannend!

In het (on)mogelijke gesprek praten we met elkaar over grote onderwerpen, zoals geld, macht of God. Maar hoe doe je dat? We worden geholpen door een oude gespreksvorm van de Jezuïeten, waarbij deelnemers schrijven en spreken vanuit persoonlijke ervaring mbt. het onderwerp. En dat werkt heel goed.

Houd de nieuwsbrief en de facebook pagina in de gaten! Snel meer.

* Building Conversation is een collectief van kunstenaars die allemaal op hun eigen manier gefascineerd zijn door het gesprek. Zij organiseren de komende vier jaar een gespreksmarathon door Amsterdam, geïnspireerd op gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

The Artist Way groep

666862968Laat de kunstenaar in jou ontwaken

"Iedereen is creatief. Het gaat er vooral om je creativiteit te deblokkeren". "Spiritualiteit en creativiteit zijn hetzelfde". Enkele stellingen uit het boek The Artist Way van Julia Cameron, stoelend op 40 jaar ervaring. 

Wie weet heb je het boek wel in de kast staan, en wil je er eindelijk eens goed induiken. Of voel je gewoon dat je de grenzen van je creativiteit nog lang niet hebt bereikt. Maar hoe kom je ertoe om er werkelijk iets mee te doen? Het boek reikt je ogenschijnlijk eenvoudige handvatten aan, die toch voor grote veranderingen kunnen zorgen. Durf jij het aan om het proces in te duiken en je ervaringen te delen met anderen?

Data: waarschijnlijk alle 5 de donderdagavonden in november 2017
Locatie: De Zamenhof, Zamenhofstraat 108/unit 7
Begeleiding: Mathilde de Vriese (Zenatelier) en Arjette Kuipers (Zinnig Noord)
Kosten: wordt nader bekend gemaakt
Aanmelden: / 06 13 21 42 03

Kloosterweekend 21-23 juli

Tot jezelf komen, de stilte induiken en het kloosterritme ervaren. In het eerste weekend van de zomervakantie, 21 tot 23 juli, gaan we de stap wagen: naar een echt klooster in Oosterhout. In de Onze lieve vrouw abdij wonen Benedictinessen, zusters die de leefregel van Benedictus navolgen. De zusters leven in een klimaat van stilte en zij verwachten dat ook van de gasten. De echte klooster-experience dus. 

In het programma is veel tijd voor jezelf. Daarnaast zijn er uiteraard de dagelijkse gebedsvieringen, gaan we wandelen in de omgeving en hebben we twee keer een gesprek met een zuster om al onze vragen te stellen.

Het is een sober klooster, waardoor de prijs relatief laag is: 65 / 95 / 125 euro voor het weekend. Je betaalt wat je kunt missen.
Aankomst: vrijdag 21 juli 2017, 15:00 tot 16:00 (later in overleg.)
Vertrek: zondag 23 juli 2017, 18:30. 
Wil je ook mee? Reserveer voor 1 juli je plekje bij / 06 - 13 21 42 03.

Zinnig Eten in Noord: de kunst van samen tafelen

Ben jij ook even klaar met slap gebabbel met tv-pizza, of de facebook-maaltijdsalade hap-snap? Schuif dan dinsdag 4 juli aan bij Zinnig Eten voor een feestelijke, openhartige maaltijd. Voedselkunstenaar Silvia van der Wal kookt voor ons - en met ons.

Samen eten is een van onze meest alledaagse én belangrijkste rituelen. Maar verstaan we de kunst van het samen eten nog? Met aandacht voor goed eten én voor je tafelgenoten? Zinnig Noord wil de eettafel heroveren als een plek om het leven te vieren. We proeven, spelen met eten, proberen rituelen uit, luisteren naar een verhaal en leggen echte verbinding met elkaar. 

Datum: 4 juli, 18.30 - 22.00
Locatie: De Ark, Aakstraat 60
Bijdrage: € 15 / € 7 minima - voor 3 gangen.

Aanmelden en informatie:  | 06 48 51 9000

Silvia heeft een professionele keuken in buurtcentrum de Rietwijker (Banne). Vanuit hier zorgt zij met haar Bakbrommer voor heerlijk eerlijk eten met een verhaal.

Een voorproefje van Jonatan: Als je een stukje brood eet, kun je dan ook het verhaal achter het brood proeven? Van een groeiende graankorrel en zonlicht en een boer op het land? Verandert dat verhaal het brood en – als je bent wat je eet- verandert het jou? 

Happiness Unlimited

Zinnig Noord werkt mee aan de internationale voorstelling Happiness Unlimited van project Wildeman! 14-23 juli op het Over het IJ Festival. 

Happiness Unlimited is een spannend muzikaal ritueel waarbij je je ogen tijdelijk aflegt. In een vreemde utopische droomfabriek onderzoekt Project Wildeman met het publiek waar het individu eindigt en het collectief begint. Doordat het publiek een deel van de voorstelling geblinddoekt beleeft, worden de andere zintuigen en de eigen verbeelding voortdurend geprikkeld. Jonatan van Zinnig Noord leidt het geheel filosofisch in met speelse en verrassende perspectieven op de vraag wie of wat wij zijn. Stap je mee de droom in?

Happiness Unlimited vindt tijdens Over Het IJ Festival (14-23 juli) plaats in de leegstaande Draka fabriek in Amsterdam-Noord. Bekijk het programma & koop een kaartje.

 “Project Wildeman is een opwindend muziektheatergezelschap. (...) Project Wildeman laat je lopen, dansen en dromen.” (26 mei 2017 - NRC)

De voorstelling speelde eerder in de Neuköllner Oper in Berlijn en op Karavaan Festival in Alkmaar. In september wacht Milaan.